MVJV: een korte geschiedenis

Op 9 juni 1981 is een vriendenclub die aan RC deed, omgezet in een officiële vereniging, genaamd Modelbouwvereniging Jules Verne (MVJV) en gevestigd in Elburg. Er waren drie smaken: boten, auto’s en vliegtuigen. De vereniging begon op het voetbalveld van het Artillerie Schietkamp in ’t Harde. Na diverse verhuizingen, langs de Flevohof, de Zeeweg in Doornspijk en de Grote Woldweg in Oosterwolde kon eind jaren ’90 het huidige veld aan de Haerderweg in Doornspijk worden gehuurd. De vereniging bestond nog steeds uit drie afdelingen. Rond die tijd is de afdeling boten een eigen vereniging begonnen. De afdeling auto’s hield op te bestaan. MVJV was een modelvliegclub geworden. De huisvesting bestond jarenlang uit simpele keten. In 2006 kon, volledig in zelfwerkzaamheid en met behulp van diverse sponsoring, eindelijk een echt clubgebouw worden gebouwd, voorzien van water en elektra. Rond 2018 kon de vereniging ook eigenaar worden van het veld inclusief het clubgebouw. Qua vergunningen en bestemmingsplan was in de loop der tijd alles al geregeld zodat het voortbestaan op deze plek geen zorg meer was. Het ledenaantal is door de jaren heen altijd zo’n 25 á 30 personen geweest.