Welkom bij de Modelbouw Vereniging Jules Verne

Altijd al op zoek geweest naar een boeiende hobby of een ontspannen bezigheid?

Jules Verne is een kleine maar bloeiende modelbouwvereniging, opgericht in mei 1981.
Wij zijn dus een relatief jonge vereniging maar hebben zeer ervaren bouwers en vliegers, die steeds bereid zijn om je te helpen. De vereniging heeft een modelvliegveld in een landelijke omgeving tussen de akkers en boerderijen aan de rand van de Veluwse bossen en het Veluwemeer.

Hier wordt doordeweeks en op zaterdag door een aantal van onze (ca. 30 leden) tellende vereniging gevlogen met diverse modellen. Wij besteden speciale aandacht aan de omgeving als het gaat om geluid en zien dan ook steeds meer elektrovliegtuigen op ons veld komen.

Als je een beginner bent, kunnen wij je ondersteunen in het bouwen van en leren vliegen met modelvliegtuigen. Aan veiligheid is ons veel gelegen en wij hebben dan ook een aantal vliegers die jou als instructeur de fijne kneepjes van het vliegen kunnen bijbrengen. Uiteindelijk wordt de instructiefase afgesloten met een brevet van de KNVvL.

Hellingvliegen in de Eifel.

Op 8 augustus was het weer zo ver. Je treft een impressie aan van het uitstapje. Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijk eetfestijn.

Indoorvliegen Elburg

2 februari indoorvliegen

Dankzij Henk Korenberg kon Jules Verne zich uitleven in de sportzaal van het Nuborg College.
Vele depron creaties konden weer het beperkte luchtruim kiezen. Door deze beperking onstonden de nodige crashes. Gelukkig bestaat er zo iets als lijm.

Team van der Vecht gaf weer een demo synchroon vliegen. Op het ritme van de muziek werd een complete choreografie afgewerkt. Werkelijk bijzonder.

Langs deze weg bedankt Modelbouw Vereniging Jules Verne het  Nuborg College voor de verleende gastvrijheid.

Opening van het vliegseizoen 2019 met snertvliegen.

Snertvliegen zaterdag 20 januari

Onder toezicht van Herman en bijgestaan door een lieftallige assistente
verdeeld Gerhard de snert.

De snert kwam dit jaar uit de keuken van de moeder van Jos. Dit mag van ons best een traditie worden, de soep was overheerlijk.

Het was een wat onstuimige dag om te vliegen, een aantal waaghalsen hebben toch nog gevlogen. Het was kortweg een geslaagde middag.

Bezoek van scouting groep ‘t Harde.

Op zaterdag 17 november heeft onze club bezoek gehad van scouting ‘t Harde.

Om 14:00 uur werd de delegatie welkom geheten door voorzitter Johannes.

In een korte PowerPoint presentatie werd door Johannes verteld, wat de mogelijkheden allemaal zijn binnen de vereniging.

Door Henk van Dam werd een demonstratie gegeven waarom een vliegtuig eigenlijk kan vliegen. Met een proefje werd door Henk aangetoond dat lucht gewicht heeft.

Tenslotte Gerrit Berghorst,door hem kregen een aantal bijzondere takken van de modelluchtvaart een toelichting.
Aan het einde van middag zou nog door Gerrit een heuse raket worden afgeschoten.

Na de theorie kreeg iedereen de gelegenheid om met een echt modelvliegtuig daadwerkelijk te vliegen.

Door het koppelen van 2 zenders (instructeur->leerling), kan  de aspirant vlieger op een veilige manier lesvliegen.

Ik denk dat we terug kunnen kijken op leuke leerzame middag voor de scouts. De leden Jules vonden het in ieder geval geslaagde middag.