Welkom bij de Modelbouw Vereniging Jules Verne

Altijd al op zoek geweest naar een boeiende hobby of een ontspannen bezigheid?

Jules Verne is een kleine maar bloeiende modelbouwvereniging, opgericht in mei 1981.
Wij zijn dus een relatief jonge vereniging maar hebben zeer ervaren bouwers en vliegers, die steeds bereid zijn om je te helpen. De vereniging heeft een modelvliegveld in een landelijke omgeving tussen de akkers en boerderijen aan de rand van de Veluwse bossen en het Veluwemeer.

Hier wordt doordeweeks en op zaterdag door een aantal van onze (ca. 30 leden) tellende vereniging gevlogen met diverse modellen. Wij besteden speciale aandacht aan de omgeving als het gaat om geluid en zien dan ook steeds meer elektrovliegtuigen op ons veld komen.

Als je een beginner bent, kunnen wij je ondersteunen in het bouwen van en leren vliegen met modelvliegtuigen. Aan veiligheid is ons veel gelegen en wij hebben dan ook een aantal vliegers die jou als instructeur de fijne kneepjes van het vliegen kunnen bijbrengen. Uiteindelijk wordt de instructiefase afgesloten met een brevet van de KNVvL.

Presentatie Hans Waasdorp 18 januari

Op zaterdag 18 januari is door Hans Waasdorp een boeiende presentatie gegeven over de geschiedenis van de zoal gebruikte zenders in de modelvliegsport.

De eerste zenders waren primitief en absoluut niet handzaam. Deze beschikte over maar 1 kanaal. De modelvliegtuigen raakte de zenders nogal eens kwijt, wat meestal een crash veroorzaakte.

Hans nam ons mee met historische vlucht vanaf de jaren 50 tot op heden. Uiteraard gebruikmakend van de vele uitgestalde zenders, aangevuld met anekdotes en wetenswaardigheden.

Hans Waasdorp

De conclusie mag wel worden getrokken dat: het is duidelijk dat het modelvliegen misschien vroeger nog een grotere uitdaging voor de vlieger vormde dan tegenwoordig.

Snert-dag zaterdag 4 januari 2020

Het was weer een ongezellige grijze dag , echt een dag om het vliegseizoen 2020 mee te beginnen.

De soep werd net als vorig jaar door Jos Buwalda geleverd. De soep van mevrouw Buwalda werd door de leden zeer gewaardeerd.

Door Dirk Fobbe werd een flinke schaal met roggebrood geleverd, de roggebrood uiteraard bekleed met spek.

De mannen van Jules Verne aan de snert.

NK f3k 31 augustus

Afgelopen zaterdag is er weer gevlogen in de f3k klasse. Het weer was als voorspelt door de KNMI werkelijk fantastisch. Er werd gevlogen met 3 groepen vliegers en er over de gehele dag werden er 8 taken afgewerkt.

Het Jules Verne veld is momenteel bijna geheel omsloten met maisakkers. Uit voorzorg stond Henk Korenberg met drone paraat. Gelukkig waren zoekacties niet nodig.

De voorlopige uitslag:

Uiteraard ontvingen nummer 3,2 en 1 hun respectievelijke prijs van de voorzitter Johannes de Jager.

Hellingvliegen in de Eifel.

Op 8 augustus was het weer zo ver. Je treft een impressie aan van het uitstapje. Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijk eetfestijn.