Welkom bij de Modelbouw Vereniging Jules Verne

Altijd al op zoek geweest naar een boeiende hobby of een ontspannen bezigheid?

Jules Verne is een kleine maar bloeiende modelbouwvereniging, opgericht in mei 1981.
Wij zijn dus een relatief jonge vereniging maar hebben zeer ervaren bouwers en vliegers, die steeds bereid zijn om je te helpen. De vereniging heeft een modelvliegveld in een landelijke omgeving tussen de akkers en boerderijen aan de rand van de Veluwse bossen en het Veluwemeer.

Hier wordt doordeweeks en op zaterdag door een aantal van onze (ca. 30 leden) tellende vereniging gevlogen met diverse modellen. Wij besteden speciale aandacht aan de omgeving als het gaat om geluid en zien dan ook steeds meer elektrovliegtuigen op ons veld komen.

Als je een beginner bent, kunnen wij je ondersteunen in het bouwen van en leren vliegen met modelvliegtuigen. Aan veiligheid is ons veel gelegen en wij hebben dan ook een aantal vliegers die jou als instructeur de fijne kneepjes van het vliegen kunnen bijbrengen. Uiteindelijk wordt de instructiefase afgesloten met een brevet van de KNVvL.

geen NK F3K

Nieuw logo F3k Nederland nieuwe draadje! | ModelbouwForum.nl

Helaas door de Corona is het Nederlandkampioenschap F3K komen te vervallen.

Het bestuur heeft wel gemeend, indien er een inhaalwedstrijd moet worden gehouden, het vliegveld op een andere datum aan de organisatie ter beschikking te stellen.

Nieuwe regels

De KNVvL krijgt steeds opnieuw vragen over de nieuwe regelgeving. De antwoorden op die vragen zijn vrijwel allemaal terug te vinden op de speciale webpagina over de nieuwe regelgeving, die regelmatig geupdate wordt.

//www.knvvl.nl/modelvliegsport/nieuws/nieuws-over-nieuwe-regeling-modelvliegen

Algemene Leden Vergadering

Op zaterdag 7 november is er weer een ALV gehouden. Door de corona pandemie kwam helaas de geplande ALV in mei te vervallen.

Deelneming van de vergadering was dit keer alleen mogelijk vanuit huis. Het laatste wat we wilden, is een verspreiding van het virus op onze vereniging. Vandaar viel de keuze op een elektronische ALV.

Boze Computergebruiker stock illustratie. Illustratie bestaande uit working  - 30790442

Anders dan het plaatje doet vermoeden, waren er gelukkig weinig discussies.

Op 10 oktober door COVID-19 geen NK F3K.

Een dieper inzicht in het coronavirus: drie vragen achter het nieuws - New  Scientist

Door de snelle toename van het aantal COVID-19 besmettingen heeft het bestuur van Modelbouw Vereniging Jules Verne het besluit genomen dit jaar het evenement niet door te laten gaan.

Het lijkt het bestuur niet logisch om deelnemers uit hele land te centraliseren, dit om onnodige verspreiding van het virus te voorkomen.

Uiteraard stellen we ons veld weer beschikbaar voor het volgende seizoen.